Две министерства финансират ремонта на Спешно отделение в Благоевград, както и строежа на 9 физкултурни салона в Пиринско

21 август 2020 16:11   7949 прочита


Благоевград беше включен в списъка на общините, които ще се сдобият с по- модерни и съвременни бази за медицинските звена със средства от Оперативната програма „Регионално развитие 2014-2020“, това реши Министерството на здравеопазването.

„МБАЛ Благоевград“ фигурира под №1 за Благоевградска област, за което е предвидено пристрояване и преустройство на спешното отделение, което се намира на партера на поликлиниката и срокът му за ремонтиране е 8 месеца.

След като през април месец Благоевград беше изключен от списъка на държавните центрове за медицинска помощ, които трябваше да се ремонтират със сумата от 164 млн. лева, това дойде, като малка компенсация. Макар и преди години, през 2017г. когато бившия ОБС на Благоевград преотстъпи двора на болницата на министерството за нов строеж на спешен център, тогава държавата отказа да вдигне нова сграда.

Министерството на младежта и спорта, ръководено от Красен Кралев, стартира голям проект за изграждане на физкултурни салони. В югозападна България са включени 9 училища, които ще бъдат част от проекта.

Офертите на фирмите ще се събират до 4 септември, като те ще трябва да адаптират проекта към прилежащия към училището терен , включващ разработване на част „Пътна“, „Геодезия“, „Паркоустройство“, изследване на геологията и ситуационен план. Прогнозата за стойност на всеки един физкултурен салон е 716 666,67 лв. без ДДС.

В Перник вече е определен строителят, които ще направи ремонтът . Сред 7 кандидата в надпреварата, конкурса беше спечелен от столично дружество „Смарт Билд Дигитал“ ЕООД на, които е представител Симеон Атанасов – това обяви спортното министерство. Прогнозата за цената там е 91 072,38 лв. без ДДС.

Л. Георгиева

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар