Две детски градини и училище в Гоце Делчев са напълно обновени и модернизирани със средства от ОПРР 

03 август 2020 18:15   5397 прочита


Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова, заедно с кметът на община Гоце Делчев- Владимир Москов и председателят на Общинския съвет - Димитър Балтаджиев, откриха обновената детска градина „Радост“ в града. Детското заведение е част от проекта „Обновяване на образователната инфраструктура в гр. Гоце Делчев“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г. “ с над 6. 1 млн. лв. По него е ремонтирана и детска градина „Калинка“, обновява се и Основно училище „Гоце Делчев“, което предстои да бъде официално открито. 

Детска градина „Радост“ е строена през 1967 г. и от тогава до днес са ѝ правени само козметични ремонти. След инвестицията по ОПРР сградата е напълно модернизирана с цялостен външен и вътрешен ремонт и модерно дворно пространство, доставено е съвременно оборудване и обзавеждане за всички помещения, включително интерактивна учебна техника. 

Заместник – министър Николова изрази задоволството си от резултата, който вижда и положените усилия от местната власт, ръководството на градините и изпълнителите. „Отчитам поредните успешно реализирани цели, свързани с промяната на начина и качеството ни на живот, обновяването на околните пространства и грижата за образованието на нашите деца. С тези проекти ние подобряваме качеството на образователния процес и ранното детско развитие. Важно е да вложим максимални усилия, за придобиване на знания още в ранна възраст, за да постигнем интелигентно общество, обградено от знания и търсещо развитие“, посочи Деница Николова. 

Тя информира, че в Гоце Делчев предстои да стартират проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и модернизиране на инфраструктура за социални услуги. В тях от ОПРР ще бъдат вложени почти 5 млн. лв. 

„За последните 7 години в община Гоце Делчев са инвестирани над 40 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата и градската среда по линия на европейските програми за регионално развитие, управлявани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В програмния период 2021-2027 г. общината ще продължи да бъде бенефициент и по новата програма за регионално развитие, като приоритет за региона ще бъде привличането на бизнеса в съвместни проекти, с които да се стимулира повишаване качеството на живот на хората“, каза още Николова. 

В знак на уважение кметът на общината връчи на г-жа Николова почетния знак на Гоце Делчев и книга, посветена на патрона на града. 

 По време на посещението си заместник – министърът инспектира и реновираната детска градина „Калинка“. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар