Доц. д-р Анна Покровнишка и доц. д-р Диана Захариева представиха изложби в ЮЗУ „Неофит Рилски“

19 декември 2019 19:13   7924 прочита


В Югозападния университет „Неофит Рилски“днес бяхапредставени две изложби – „Живопис“ на доц. д-р Диана Захариева и „Скулптура“на доц. д-р Анна Покровнишка. Те са свързани с придобиването на академичнатадлъжност „доцент“ от дветепреподавателки от Факултета по изкуствата, които преди да представят творбитеси изнесоха публични академични лекции пред студенти и преподаватели.

Доц.Захариева представи „Живописта в нейната същност – творческа концепция, идеи итърсения“, а темата на доц. Покровнишка бе „Художественост и социално поведениена творбата. Изложбите откри ръководителят на катедра„Изобразително изкуство“ проф. д-р Емил Куков, който подчерта, че двете изложбиси партнират много добре и се допълват.

„Доц. Захариева и доц. Покровнишка имат много общинеща –интереса към различните експерименти с техники и материали, цвета вживописта и скулптурата. И двете експериментират смело с образи, жанрове,изразни средства и материали“, каза при откриването проф. Куков.

„За да придобием академичната длъжност „доцент“ заднас застанаха  институцията в лицето наЮгозападния университет, колегите, студентите и приятелите ни. Това не е успехсамо на една личност, а на много хора“, сподели развълнувана доц. Покровнишка.            

Доц. Захариева също благодари наръководството на Факултета по изкуствата, на колегите си и на студентите заподкрепата и уважението. Творбите на младите автори ще са разположени във фоайетона Първи учебен корпус до края на месец януари 2020 г.


Още за: ЮЗУ   изложба   доценти   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар