До 2 седмици: Съобщават кой ще реконструира "Тюрмето" в Дупница

28 март 2018 14:01   4428 прочита


Община Дупница ще обяви до 2 седмици поръчка по избор на изпълнител за реставрацията на паметника на културата - Тюрмето. Това стана ясно днес, след среща на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, директорът на Дирекция "Устройство на територията и строителство" инж. Серьожа Котев и експерти от отдел "Обществени поръчки" със специалисти от лицензирана за специфичната дейност фирма.

В бюджета за тази година са заделени 100 000 лева за ремонта на известната още като Джамията сграда в центъра на града.

"През миналата година бяхме искали оферти от лицензирани фирми за ремонта и получихме ориентировъчната сума след направен оглед, която е нужна за ремонта на Тюрмето, за да бъде съхранена сградата и да се спре разрушаването й от фасадата.

Оттам се образува и сумата, която сме заложили в бюджета. Проектите ги имаме, разрешително също, като в следващите 3-4 дни ще бъде обновено техническото задание и обявена поръчката по някой от вариантите допустими в ЗОП.

Опитахме се да осигурим средства по програма на Американското посолство през миналата година за по-мащабен ремонт, но след като не получихме отговор, през декември, когато подготвяхме проекто-бюджета заложихме сумата да бъде осигурена от собствени приходи на Общината", обясни инж. Чимев.

Диана Мейс


Още за: М. Чимев   Тюрмето   Дупница   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар