Дирекция „Бюро по труда” Разлог: Спират да текат нормативно определените срокове за осигурените лица за периода на извънредното положение

26 март 2020 09:52   4459 прочита


Агенцията по заетостта информира своите клиенти, че съгласно Закона за мерките и действията по време на извънредно положение всички нормативно определени срокове, касаещи определяне на правото и получаване на парични обезщетения при безработица спират да текат за времето на извънредното положение.

Лицата, желаещи да подадат документи за получаване на обезщетения при безработица ще могат да се регистрират в бюрото по труда и да подадат документи за получаване на обезщетения в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение, като подадените в този период документи ще се смятат за подадени в срок, т.е. няма да търпят санкция поради забавяне.

Агенцията по заетостта припомня, че регистрация в бюрото по труда може да се заяви и по пощата или по електронен път към бюрото по труда, в което търсещият работа желае да се регистрира по постоянен или настоящ адрес. Агенция по заетостта продължава призива си „Останете си в къщи“!

В. Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар