Дипломира се випуск 2022 на Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

02 юни 2023 14:08   5971 прочита


Техническият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ изпрати днес пореден випуск. На тържествена церемония над 130 абсолвенти получиха дипломите си, 6 от тях са с отличен успех. Завършващите висшето училище са от 5 бакалавърски специалности и 8 магистърски програми. 

  Официалната церемония, която се проведе в Първи учебен корпус на университета, започна с музикален поздрав към абсолвентите и гостите, поднесен от студенти от специалностите „Изпълнителско изкуство“ и „Педагогика на музикалното изкуство“. Те изпълниха песните „Гергана, пиле шарено“ и „Църно ми око ергенче“. 

Тържеството продължи с академично слово на декана на Техническия факултет проф. д-р. инж. Снежина Андонова.

„Ние – вашите преподаватели, сме уверени, че вие сте знаещи, можещи, амбициозни млади хора, с високотехнологично образование, които ще имат изключително значение за развитието на индустрията в страната ни и особено в Югозападния регион“, с тези думи проф. Андонова се обърна към абсолвентите. Тя ги увери, че както винаги досега, така и занапред те ще могат да разчитат на подкрепа от своите преподаватели. Проф. Андонова пожела на дипломантите да бъдат упорити, последователни и да се уповават на знанията и уменията си, за да решават всички проблеми, с които се сблъскват. 

Приветствие към дипломантите от името на ректора проф. д-р Борислав Юруков поднесе заместник-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Ицка Дерижан. 

  От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Емилия Георгиева, завършваща „Инженерна безопасност“. 

По традиция студентите с отличен успех получиха плакет на Югозападния университет за показани високи резултати в процеса на своето обучение. Плакетите и дипломите на отличниците връчи заместник-ректорът доц. д-р Ицка Дерижан.  

  Първенец на випуска с успех 5,67 от семестриалните изпити и 6,00 от държавните изпити е Димитър Славчев, завършващ специалност „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“.  

Сред отличниците на випуска са и студентите от специалност „Компютърни системи и технологии“ Антон Китанов, Анамария Витковска, Фатиме Балеа, Катя Николова и Димитър Шаламанов. 

Сред официалните гости на тържествената церемония бяха проф. д-р Найден Шиваров – директор на Националния STEM център, доц. д-р Тодор Димов и инж. Павел Димов – представители на International Armored Group, Милена Ковачева – директор на Второ ОУ „Димитър Благоев“ – Благоевград и др.  


Още за: випуск   ЮЗУ   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар