Десетки се докоснаха до магията на ритуала по зарязване на лозето благодарение на Винарска изба "Златен Рожен"

16 февруари 2019 10:01   5919 прочита


Собствениците на Винарска изба "Златен Рожен" спазиха традицията и тази година, като извършиха обичая по зарязването на лозето в присъствието на много гости и приятели, придружен с водосвет за здраве и плодородна година, музикално изпълнение и дегустации на вино.

Ритуалното зарязване на лозовите масиви пред винарната в село Капатово започна в 11.30 часа, а в него се включиха и официалните гости, сред които кмета на община Петрич Димитър Бръчков, кмета на община Сандански Кирил Котев и депутата от Народното събрание Атанас Станоев.

Празненството продължи със шегите на българския комик Димитър Туджаров - Шкумбата и музикалното изпълнение на Теди Еротеева и ФА „Македонци“. И тази година винарска изба "Златен Рожен" отваря вратите си за посещения, дегустации, винени турове и още много изненади за всички свои приятели, почитатели и гости от 14 до 17 февруари.

На 14 февруари по случай Деня на виното и любовта, избата бе отворена от 9 до 18 часа с безплатни винени турове, както и дегустация на вината от каталога на бутикова изба "Златен Рожен" в село Капатово. Всяка влюбена двойка получи подарък. Днес бе извършен обичая по зарязването на лозето. Цял ден избата бе отворена от 9:00 до 18:00 ч. за посещения, дегустации и винени турове.

На 16 и 17 февруари "Златен Рожен" подарява на своите приятели и почитатели, освен възможността да направят безплатна дегустация и обиколка на избата, и 10% отстъпка от цената на всички Вина в каталога на "Златен Рожен" при покупка от фирмения ни магазин, който се намира във винарната в село Капатово. И двата дни избата ще работи през целия ден от 9 до 18 часа.

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар