Депеша на РЗПАБ: Опасност от произшествия заради лоши метеорологични условия, Дупница в "бойна готовност"

11 юни 2013 17:24   7161 прочита


В Община Дупница днес бе получено спешно писмо-предупреждение  от Оперативния Комуникационно-информационен център при Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението"-Кюстендил, относно предпоставки за възникване на произшествия предвид метеорологичните прогнози за времето на 11.06.2013 година (днес) за следващите дни.

 По заповед на кмета инж. Методи Чимев веднага са информирани да бъдат в постоянна готовност доброволното формирование от 9 човека, както и Планинската спасителна служба. "Разпоредих се веднага да бъдат информирани членовете на Кризисния щаб, които да следят за нивата на реките, язовирите, водоемите и сигнали за наводнения в домовете на хората.

Кметовете и кметски наместници по селата също са ангажирани по този повод. Имаме договор за сътрудничество с МВР и те също от своя страна ще следят за предотвратяване на евентуални произшествия от такъв характер", заяви Чимев. Гражданите също могат да подават сигнал при евентуална опасност на дежурния телефон на Община Дупница 0701 /5 92 59

И. Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар