Дело в РС - Благоевград! Грък, ранен в среднощен младежки бой, вкара в съда сина на съветничката Злата Ризова, ММА шампионът В. Сотиров

14 юни 2019 13:12   28553 прочита


Среднощен бой между младежи в Благоевград, завърши със счупен нос и средна телесна повреда на гръцки гражданин. По инцидента, станал преди дни пред известно благоевградско нощно заведение, днес имаше заседание на районния благоевградски съд, където се гледа дело по указа за борба с хулиганството.

Пред съда на подсъдимата скамейка за непристойна проява застанаха ММА шампионът Венцислав Сотиров, син на съветничката от ОБС Благоевград Злата Ризова и приятелят му В. Георгиев, който е непълнолетен.

Казусът, който бе разгледан днес е от 6 юни, след полунощ, когато пред дискотека в центъра на Благоевград, след размяна на обидни реплики, В. Сотиров нападнал с псувни и обиди група, в която бил и пострадалият гръцки гражданин. Андонис Валсамис в компанията на приятели се движел в посока дискотеката. Според показанията на свидетели и на пострадалия, гръцката компания не отвърнала на подмятанията на Сотиров и приятеля му по никакъв начин.

Неочаквано ММА боецът Сотиров се спуснал към групата и нанесъл удар с ръка в лицето на Валсамис. Последвала размяна на удари. Всичко се разиграло буквално за броени минути. Уплашен от случващото се, приятел на Валсамис влязъл в дискотеката да потърси помощ от охраната, които докато се намесят боят се разгорещил сериозно. В него се включил и приятелят на Венцислав, В. Георгиев.

Пострадалите подали сигнал на телефон 112. Пристигналият на място полицейски инспектор Р. Харалампиев изготвил акт и внесъл преписка до Районен съд с искане за образуване на дело по УБДХ-за дребно хулиганство.

Пострадалият гръцки гражданин Валсамис обаче, завел по-късно жалба в прокуратурата, като представил нови медицински документи, в които са описани пораженията му след побоя. Имал множество травми по цялото тяло, както и счупване на кост в носа, затруднено дишане и силно продължаващо с дни главоболие. Освен документи, за случая свидетелстват и видеозаписи от охранителните камери на дискотеката, както и на банката, която се намира в съседство.

Депозираната жалба възпрепятства настоящото дело и на днешното заседание съдия Екатерина Николова реши то да бъде прекратено /по указа за борба с хулиганството/ и да бъде върнато в прокуратурата. На заседанието защитата на сина на Ризова - адв. Анева направи опит да не допусне делото в този му вид да бъде прекратено, но не успя.

От Прокуратурата предстои да съберат още доказателства, за да решат дали да повдигнат обвинение срещу двамата младежи за нанасяне на средна телесна повреда. На днешното заседание на съда Сотиров младши се яви, придружаван от адвоката си и майка му Злата Ризова. Пред Struma.com съветникът от ОБС Благоевград Злата Ризова запази мълчание и не пожела да коментира казуса до окончателното му решаване.

Цв. Иванова
Г. Георгиев

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар