Децата, с които Петрич се гордее: 12 г. Крум от "Сгушена звездица" ще представлява България в престижен международен конкурс

21 април 2021 10:10   6692 прочита


12-годишният Крум Крумов от вокално студио  " Сгушена звездица " в Петрич  бе избран да представлява  България в 19-тия Международен детски музикален конкурс „Витебск-2021”, който се провежда в рамките на 30-тия юбилеен Международен фестивал на изкуствата „Славянски базар във Витебск”, Република Беларус /14-19 юли/. Добрата новина съобщи ръководителят на групата Таня Точева. "  

Преди да бъде избран да представи страната ни в конкурса, Крум премина през два етапа на селекция – в България и в Беларус, отличаващи се с изключителна конкуренция. За място сред 18-те финалисти във Витебск са се състезавали деца от над 40 страни. Благодаря на моите колеги – вокални педагози, и огромни благодарности на представителя на конкурса за България - Николай Текелиев, за помоща и подкрепата. 


Фестивалът „Славянски базар във Витебск“, член на Международната федерация на организаторите на фестивали /FIDOF/, е най-мащабният международен културен форум, който се провежда в Беларус и един от най-големите фестивали в Европа. Започнал като конкурс за млади изпълнители от славянските страни, фестивалът отдавна прескочи границите на славянския свят и в него вече редовно участват творци от всички континенти.

Високото ниво на организацията, прекрасните условия, предоставяни на участниците и гостите на фестивала и, не на последно място, много сериозният награден фонд, го превръщат в престижно, значимо събитие, което ежегодно получава подкрепата на президентската институция и правителството на Беларус.

За високото ниво на фестивала говори и факта, че състезателите от конкурса за млади изпълнители и детския конкурс са винаги сред най-добрите на Евровизия.,казва още Точева. Талантливите деца са гордост за Петрич, изборът на Крум е ярко доказателство ,че вокално студио "Сгушена звездица" е истинска школа  за таланти,прослявящи Петрич и България у нас и по света . 

Петя Костова 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар