Децата от НУ "Св.Паисий Хилендарски" Банско се поклониха пред делото на будителите със стилно тържество

02 ноември 2019 12:34   2083 прочита


 "Поклон будители народни!
Благодарим, благодарим,
чрез вас, пречистени, свободни,
нов свят ще сътворим!"

С това обещание завърши затрогващият рецитал-спектакъл на третокласниците, в чест на Деня на народните будители. В навечерието на празника 70 деца излязоха на голямата сцена, за да уверят публиката и себе си, че "в света на вехтите завети", има все по-голяма нужда да вярваме в силата на просвещението. И кой, ако не децата, най-силно може да ни убеди в това?

Като светлина в тунел продължава да стои книгата, а златните семенца от страниците и, да озаряват лицата и душите ни. Учениците с гордост държаха пред себе си портретите на българските учители и духовни водачи, благодарение на които словото и безценните богатства на нашия род и Родина, са се запазили до днес.

Три химна прозвучаха по време на тържеството - на народните будители, на училище "Св.Паисий Хилендарски" и химнът на Република България, по време на които многобройната публика стана на крака.

Родители, учители и граждани стояха изправени пред децата на Банско, които са днешните будители и в които мъдро, с много обич и внимание, трябва да посеем стръкчетата на знанието, за да е плодородна и силна реколтата в "народната нива" на духа.


Още за: деца   НУ   поклон   дело   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар