Децата от Център по изкуствата - Благоевград удивиха публиката с таланта си

12 юни 2014 09:56   4620 прочита


Възпитаниците на Център по изкуствата - Благоевград показаха наученото през годината на концерт-изложба под надслов „Искам талантливо да живея, за тебе моя българска земя”. Ежегодната проява напълни зала „Яворов” с младост, красота и талант. Тя е част от разбирането на общинското ръководство, че трябва не само да се създават условия за развиване на детския талант, но и да му се осигурява престижно поле за изява. Докато децата от школите с танцово-музикален профил показваха уменията си на сцената, малките художници от центъра допълваха пъстрата картина от изкуство като творяха картини на платна, разположени на стените в залата.

С танца „Стъпка по стъпка” първи на сцената излязоха балерините от „Орхидеи на мира”. Сред класическите произведения прозвучаха Бах, Чайковски, Менделсон. После участниците в програма пренесоха зрителите в света на стиховете, ритмите и фолклорното богатство на България. Водещите на тържествения концерт бяха Цветелина Петрунова, Цветелина Терзиева, Алия Моллова и Михаела Кафеджийска.

Концерт-изложбата под надслов „Искам талантливо да живея, за тебе моя българска земя” е заключителната част на заниманията в школите към Центъра по изкуствата преди лятната ваканция. Част от тези прояви е и изложбата, подредена в Регионален исторически музей, която може да се види до края на месец юни.

От 15 юни до 15 юли ще се проведе и Лятна академия – така всички, желаещи да се занимават с изкуство, ще могат да се запишат в съответните специалности.

П. Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар