Децата на вокално студио "Сгушена звездица" - Петрич покориха Малта

04 май 2019 10:15   4403 прочита


С огромен успех и много награди се завърнаха изпълнителите на Вокално студио „Сгушена звездица“ – град Петрич, от IX-то издание на Международния фестивал за вокални изпълнители EURO STARS. Фестивалът се проведе от 24 – 28 април, 2019 г., в столицата на Малта, Валета.

В конкурсната програма възпитаниците на г-жа Таня Точева се състезаваха с 88 изявени изпълнители, лауреати на международни конкурси, от 14 държави. Участието във фестивала е възможно само с покана, отправена от организаторите. Четиримата изпълнители – Кристина Йосифовска, Крум Крумов, Мария Божинова и Ванина Калъпсъзова представиха индивидуалните си изпълнения си в четири от осемте възрастови групи на конкурса, а Ванина и Мария се включиха и с участие като дует.

Най-голямата награда на фестивала, Grand Prix, международното жури единодушно присъди на Ванина Калъпсъзова, която се представи с впечатляващо вокално и много артистично изпълнение на песента на Арета Франклин “Respect”. Освен тази награда, тя бе излъчена като победител и във възрастовата група (H), в която се състезаваше и получи покана за участие в един от най-престижните международни конкурси, Kaunas Talent, който се провежда в Каунас, Литва. Сред най-добрите във възрастова група G се открои Мария Божинова, която получи III-та награда за своята изключително емоционална интерпретация на “This is a Man’s World” на Джеймс Браун. Като дует, двете момичета нажежиха сцената с изпълнението си на песентa на група Scorpions, “Maybe I, Maybe You” (изпълнението им може да бъде видяно в YouTube). И двете получиха Диплом III степен и покани за участие в международния фестивал Top Voice в Падуа, Италия.

Най-малките ни участници – Кристина Йосифовска и Крум Крумов също се откроиха като талантливи и обещаващи изпълнители. За своето изпълнение на песента „Ben” на Майкъл Джексън и „Хайде да лудуемо” Крум и Кристина получиха Сертификат за достойно представяне.

Младите певци получиха своите награди лично от директорите на фестивала, госпожа и господин Дегабриеле, по време на гала концерта, с който фестивалът беше официално закрит.


Още за: успех   деца   студио   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар