Деца от цяла България откриваха тайните в планинарството на Бодрост

10 август 2018 11:49   3903 прочита


Разходка в биосферен резерват "Парангалица" преход до хижа Македония бяха само част от приключенията в поредното издание на Детски приключенски лагер с "Училище по планинарство" - сезон 2018 г. Деца от цяла България в продължение на 10 дни, разделени в две смени натрупаха опит при работа с карта и компас и движение по маркировки. Овладяха техниките за придвижване в трудни терени.

Научиха се да използвате алпийски инвентар и да връзват възли, да строят биваци, да палят огън безопасно. С помощта на екип от професионалисти децата на възраст от 7 до 13 години се запознаха с опасностите в планината, как да ги избягват и как да помагат на изпаднал в беда. Откриха тайните на скалното катерене и начините за оцеляване в дивата природа.

Техен дом бе Еколенд и хижа Бодрост, където участваха в различни състезания щафети и колективни игри. Благодарение на ентусиазма на членовете на ТД Айгидик цели 10 дни децата бяха сред природата. Председателят на ТД Айгидик и планински водач Иван Големеев и неговият заместник Александър Христов, както и педагожката Ангелина Стоянова и инструктора по планинско спасяване Георги Ботев положиха много усилия децата да се чувстват, като у дома си.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар