Бързо и  строго наказание! Пияният грък, влязъл с камиона си в България  през ГКПП Кулата сключи споразувение с прокуратурата

30 септември 2020 19:59   3805 прочита


 8 месеца лишаване от свобода, 800 лева глоба и отнета книжка  

 

Днес, 30. 09. 2020 г., с одобрено от съда споразумение е приключило наказателното производство срещу гражданина на Гърция Т. Н., привлечен към наказателна отговорност за управление на МПС след употреба на алкохол. С действията си водачът извършил престъпление по транспорта, квалифицирано по чл. 343б ал. 1 НК. 

 Около 2 ч. на 30. 09. 2020 г., в района на ГКПП Кулата, на лентата за вход на територията на България, подсъдимият Н. управлявал товарен автомобил м. „ДАФ“ в нетрезво състояние. По надлежния ред с техническо средство е било установено наличие на 1. 44 промила алкохол в кръвта на водача на камиона. 

 Подсъдимият чужденец се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Петрич. С определението на съда за шофиране в нетрезво състояние му е наложено наказание от осем месеца „лишаване от свобода“, изпълнение на което е отложено за срок от три години, глоба в размер на 800 лева, както и лишаване от право да управлява МПС през следващите осем месеца. 

П. Попов 


Още за: грък   пиян   книжка   отнета   затвор   глоба   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар