Британският гигант "Future Health" biobank придоби американската тъканна банка за съхранение на стволови клетки от пулпа на млечен зъб “BioEden”

17 ноември 2020 12:23   4771 прочита


Британският гигант "Future Health" biobank придоби американската тъканна банка за съхранение на стволови клетки от пулпа на млечен зъб "BioEden". Миналата седмица компанията официално обяви придобиването на "BioEden Group" – първата в света тъканна банка за съхранение на стволови клетки от млечен зъб. “Future Health” e първата частна акредитирана банка в Европа и е считана за символ на качество.

Сделката поставя “Future health” на първите места по големина и присъствие в цял свят. “BioEden” функционира от 2006 година и работи освен в САЩ и в Европа, Централна и Южна Америка. До момента има успешно освободени 26 проби от млечен зъб за лечение.

Директорът на "Future health" за България Вили Пеева съобщи, че "компанията планира да използва мрежата от офиси на „BioEden“ в Америка, с цел разширяване географският обхват на своята дейност". В момента централните офиси на "Future health" за Америка се намират в Мексико.

"Въпреки тези трудни времена, които преживява целият свят, е много важно да предложим нашите услуги във всяка точка на света, така че те да бъдат достъпни за всички нуждаещи се семейства", допълни г-жа Пеева.

За "Future Health" biobank "Future Health" biobank е най-голямата тъканна банка във Великобритания от 2002 г. От 2014 г. е европейски лидер с две напълно лицензирани и акредитирани лаборатории във Великобритания и Швейцария. Компанията притежава множество европейски награди, като най-голямото признание получава за качество и извършени трансплантации. Наградата е връчена лично от кралицата на Великобритания Елизабет ІІ.

За "Future Health" biobank - България Вили Пеева е директор на най-голямата тъканна банка в България - Future health - България.

Тя е и административен директор на Медицински център "Афродита" - най-големия регенеративен център в България.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар