Благоевградският кмет Атанас Камбитов сформира Кризисен щаб, разпореди да бъдат предприети допълнителни мерки за оказване на помощ на бедстващи хора в студовете

05 януари 2017 17:05   7161 прочита


Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов сформира Кризисен щаб в помощ на нуждаещите се в тежките метеорологични условия. Той издаде Заповед, с която бе определен и съставът на Щаба за справяне с бедствия и аварии, възникнали в резултат на влошените метеорологични условия на територията на община Благоевград. Ръководител на Кризисния щаб е кметът д-р Камбитов.

Екипът е съставен от специалисти, разпределени в различни сфери на дейност в Общината и имащи отношение към всички граждани. Членове на Щаба са заместник- кметовете на Благоевград по икономика и финанси Иво Николов, по строителство и сигурност инж. Янко Янков, по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, директор Дирекция „Правно- нормативно обслужване и обществени поръчки“ Антония Методиева, управителят на „Благоевград инвест 2016“ ЕООД инж. Венцислав Атанасов, главен инспектор „Обществен ред“ в звено „Обществена охрана и обществен ред“ Кирил Манов и инженер инвеститорски контрол- ремонт, поддръжка и строителство по част „Пътна“ в „Благоевград инвест 2016“ ЕООД инж. Цветан Попниколов.

Ежедневно ще се извършва контрол върху всички по- уязвими звена на територията на Община Благоевград, за да се избегнат евентуални последствия от лошите метеорологични условия, които ни очакват през следващите дни, според синоптичните прогнози.

Също така по разпореждане на кмета  Атанас Камбитов ще бъдат предприети допълнителни мерки за осигуряване на помощ и подслон на бездомни и бедстващи хора в община Благоевград. За целта ще бъдат сформирани специални групи, които ще обхождат централна градска част и кварталите в града. Те ще помагат на нуждаещи се хора, останали без подслон. Гражданите, изпаднали в беда, ще бъдат извозвани в Център за временно настаняване в Благоевград, където ще получават подслон, храна и топли напитки. Сигнали за бедстващи хора могат да бъдат подавани и на тел. 0884 199 171.

С оглед на усложнената зимна обстановка, която се очаква в цялата страна, Община Благоевград ще предоставя топла супа и чай и в обществените трапезарии в града.

Социалната политика е сред приоритетите на Община Благоевград през последните години.

Р. Андонов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар