Благоевградчани обединени в кампанията „Капачки за бъдеще“, над 200 кг. събрани за по-малко от 2 часа

14 април 2019 12:31   6356 прочита


Благоевградчани масово се включват в кампанията „Капачки за бъдеще“. Инициативата започна в 10.00 часа днес на пл. „Македония“ и ще продължи до 14:00 часа. Жителите на Благоевград се оказаха отдадени на идеята и само дни, след като символичното сърце за събиране на капачки бе поставено пред зала“22 септември“ в града, то се напълни. А днес, благоевградчани продължиха да носят хиляди капачки на площада в областния център. До този момент събраните капачки са над 200 кг. Количеството не включва събраните в сърцето на пл. „Георги Измирлиев“ капачки.

Събитието е част от двуседмичната инициатива на Община Благоевград „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“, която продължава и днес. Закриването й ще бъде от 16:00 часа на пл. „Македония“.

Туристически културно-информационен център бе първият пункт, създаден към кампанията „Капачки за бъдеще“ през октомври 2017 година. От тогава има приети 2 тона пластмасови капачки, които са дарени за каузата с идеята да бъдат осигурени кувьози на нуждаещите се болници в страната. Всяко 10 бебе, родено в България, е недоносено и има нужда от допълнителна помощ, с която да се бори за живота си. За година и половина има закупени вече 8 кувьоза за малки общински болници, където най-често наличните са на възраст поне 20 години.

Ц. Иванова


Още за: кампания   капачки   бъдеще   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар