Black Friday в Благоевград! Оптиките по главната улица залагат на големи намаление за Черния петък

16 ноември 2018 11:36   6006 прочита


Магазините за дрехи по-обрани! Благоевградските търговци не се вълнуват много от Черния петък

Проучване показа, че 2/3 от българите са готови да си купят нещо от Черния петък. Инициатива се провежда в предпоследния петък на Ноември, което тази година се пада на 23-ти. На този ден по традиция хиляди американци чакат още призори да отворят магазините, за да се възползват от наистина реални намаления.

В България идеята също набра голяма популярно последните години и все повече хора избързват с коледните подаръци именно през Ноември, за да си купят нещо интересно, а и евтино, в правилното време.

Struma.com провери готови ли за черния петък благоевградските търговци и има ли интерес за събитието в града?

Оказа се, че не. Главната улица на града не предлагаше почти никакви примамливи оферти за пазар. Магазините за дрехи си стояха облепени с надписи „Намаление“, още от есенните ликвидация, но не бяха отразили с нищо идеята за Черния петък.

„Не планираме нищо, в Благоевград няма интерес. Правили сме го друга година, но не е имало нещо особено“- коментират собственици на магазини по главната.

От друга страна обаче, двете оптики, локирана пак там, изненадаха минувачите с големи намаления. В едната намалението трае цяла седмица и е до минус 50%, а в другата стартира от днес, но процентът не е ясен.

„Очакваме днес да обявяват собствениците процентите. Предвиждаме много клиенти, около седмица ще продължат „черните“ ни намаления“- коментираха служители.

По-затънтените улички около центъра обаче разкриха друга гледка. Там намалението започваше от 20 % и стигаше до 30% на избрани модели. Срокът при тях обаче бе само два дни, т. е. днес и утре. Интерес в сутрешните часове нямаше, но служители в тези магазини за дрехи очакваха след работа, в късния следобед, благоевградчанки да се активизират и да дойдат на петъчен шопинг. С намалените цени, чифт дънки може да бъде открит за около 40 лв., а блузите падат до 30 лв., което според запознати с модния бранш, е една добра цена за намаление.

Молът, изненадващо, не ни изненада с повече кампании. Два магазина бяха обявили отстъпка до 60%, но отново на подбрани артикули.

„Очакваме много хора в събота, обикновено тогава благоевградчанинът пазарува. Имаме изключително изгодни зимни якета за 70-80 лв., които си заслужават цената. Качеството е добра, а намалението не е никак малко“- споделя служители от мола.

Магазини за почистващи препарати и козметика, домашни потреби, текстил и обувки не впечатлиха с никакви намаления. Обикновено в Америка, а в България, стоки от първа необходимост не подлежат на намаление, защото така и така се купуват. Онлайн сайтовете обаче са в пълна бойна готовност. Първите намаления за техника, любим артикул за българина, вече започнаха, а процентите на избрани артикули достигат 70 %. Забелязва се и високо намаление на мобилни телефони, лаптопи и таблети.

С. Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар