Бившият зам.-кмет по културата и хуманитарните дейности на Благоевград Христина Шопова в ново амплоа!

30 ноември 2019 15:51   65839 прочита


Христина Шопова, която бе заместник-кмет по културата и хуманитарните дейности в екипа на Камбитов, започва нова работа, научи struma.com. Благодарение на богата си автобиография, тя не се задържа дълго на пазара на труда и след като напусна поста, който земаше в Община Благоевград, от понеделник официално става директор комуникации и специални проекти към "Фреш медиа груп".
 
Част от медийната група са БГ радио, Радио 1, радио Енерджи, радио и телевизия Сити, радио Нова и др.
Христина Шопова е завършила Българска филология и журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски", а след това и комуникации и PR.
 
Работила е като главен редактор в телевизия Евроком, както и в БТА. След това е била ПР на Нешка Робева. Започва работа в Община Благоевград в отдела за връзки с обществеността, който по-късно оглавява, а скоро след това става заместник-кмет по културата и хуманитарните дейности. Като такава тя организираше, ръководеше и контролираше дейностите на Сектор "Хуманитарни дейности", Отдел "Образование", Направление "Култура", Бюджетно звено "Заведения за социални услуги" .
 
Христина Шопова и екипът ѝ участваха в комисиите, разглеждащи здравни и социални въпроси, отговаряха за картотекирането на общинските жилища - тяхното управление и ползване от граждани, контролираха дейността на всички ясли и дестки кухни на територията на общината, както и на здравните кабинети в училищата.
 
Организираха общински състезания, викторини и конкурси с участието на деца. Екипът провеждаше общинската политика и изготвяше проектобюджета в частта за образованието. Тяхна задача бе и осъжествяването на политиката на общината в сферата на демографските и етническите въпроси, спорта, младежките дейности и туризма.
 
Много задължения и много свършена работа с видими резултати оставя зад гърба си Шопова с работата си като заместник-кмет. Нейна е заслугата за провеждането на добилия световна известност фестивал "Франкофоли", който се провежда в Благоевград,както и множество други фестивали и изяви на местни вокални и фоклорни състави. 
 
Сега, тя ще продължи да се раздава във "Фреш медиа груп". Компанията бе учредена през юни миналата година, когато ирландският медиен гигант "Комюникорп" стана собственост на българските мениджъри, управлявали радиата от създаването на групата. "Фреш медиа груп" придоби най-влиятелната радиогрупа на българския пазар в сделка за 5,4 млн.лв. Нейни мениджъри към момента са Христин Стрижлев, Атанас Генов и Николай Янчовичин, които от понеделник ще работят съвместно с Христина Шопова в новото ѝ амплоа.
П. Пенева

Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар