Банско се промотира на международни и национални туристически борси

18 февруари 2020 14:12   2944 прочита


С всяка измината година, Община Банско успешно затвърждава своите позиции на туристическа дестинация, както на национални, така и на международни туристически пазари. Общината взе участие в информационен щанд на Министерството на туризма на провелото се на 11 и 12 февруари 2020 г. международно туристическо изложение IMTM 2020 в Тел Авив.

Това е най-старото туристическо изложение в региона на източното Средиземноморие и най-голямото туристическо изложение, което се провежда в Държавата Израел. По значение IMTM се нарежда на едно от първите места сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя изложители, професионални посетители и крайни потребители. Основен фокус в него бе зимният и летният туризъм, които са сред най-търсените продукти от туристите в региона.

Професионалистите и любителите, които посетиха изложението, се запознаха с културно-познавателните турове и пътувания, с цел развлечения, които Банско предлага. Голям интерес за израелските туристи представляват летните активности, в частност предпочитания към планинските маршрути, които Национален парк „Пирин” предлага. Банско е позната и предпочитана дестинация от израелските туристи.

Техният ръст спрямо 2018 г. е 19%, а над 90 000 са нощувките реализирани през 2019 година. От 13 до 15 февруари, в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР, гр.София се проведе 37-тото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо“. Това е най-големия и престижен форум в туризма у нас, който традционно се провежда под патронажа на Министерството на туризма на Република България. Тази година на изложението дебютираха над 40 туроператори и фирми от туристическия бранш.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар