АПИ с предупреждение към шофьорите! Благоевград и Кюстендил с жълт код за снеговалежи

24 март 2020 08:37   4235 прочита


Предупредителни кодове за опасно време в части от страната и днес. Оранжев код за очаквани снеговалежи е в сила за Монтана, Враца, Ловеч и Габрово. Там прогнозата на метеоролозите е за виелици и снегонавявания по планинските проходи. В 15 области пък е обявен жълт – това са Видин, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, София-град и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян, в които се очакват снеговалежи и увеличаване на снежната покривка.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на специализираните машини и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.

Пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за обработване на настилките по републиканските пътища, за да се осигури пътуването при снеговалеж. При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на участъци, за да се избегне възникването на инциденти. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност.

П. Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар