Ансамбъл „Разложки мераци“ изнесе запомнящ се концерт- спектакъл, посветен на празника на град Разлог

22 октомври 2017 09:26   3791 прочита


„Продумай, Пирин, разказвай“ е концерт, който представя историята, бита и обичаите на хората от Разлог. Техните трепети, копнежи, тяхната любов, сила и воля за живот, през всички години от създаването на града до наши дни, от робството до освобождението.

Танцьорите и певците от Ансамбъл „Разложки мераци“, заедно със самодейците от Театралния състав към НЧ „15.09.1903-1909“, разказаха една приказка за миналото и бъдещето на красивия Разлог, която докосна всеки зрител в препълнения салон на читалището. Ръководители на ансамбъла са Благой Юруков и Райна Асева. Още по-голяма автентичност вдъхна и изложбата от грънчарски и керамични изделия на Исторически музей-гр. Разлог, която бе експонирана във фоайето на читалището.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова поздравиха изпълнителите и всички зрители в залата. Те споделиха, че в навечерието на празника на града-24 октомври, концерт-спектакълът „Продумай, Пирин, разказвай“ успя да събуди още повече патриотизма, уважението към хората и любовта им към Разлог.

Вени Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар