Александра Клечерова от Банско с трето място от юбилейното X-то издание на Националния приз „Студент на годината"

24 януари 2017 12:31   10574 прочита


Четвъртокурсничката Александра Клечерова от Банско, възпитаничка на ЮЗУ "Неофит Рилски" – гр. Благоевград, специалност „Българска филология“ се класира на трето място в категорията „Бакалавър“ в юбилейното X-то издание на Националния приз „Студент на годината". Почетното трето място бе награда и признание за нейните заслуги за и извън образованието.

На церемонията „Студент на годината“, Александра бе единственият представител на филолозите както за университета, така и за категорията, в която е номинирана. Организирана от Националното представителство на студентските съвети и Министерството на образованието и науката, церемонията се състоя в аулата на Софийския университет в навечерието на новогодишните празници.

Александра е в челната петица в класацията сред студентите бакалаври. От началото на миналата година Александра разработва дипломна работа на диалектоложка тема, свързана с банския говор. През годините си на обучение получава редица отличия от участия в конкурси и извънаудиторни събития.

Призът "Студент на годината" се връчва всяка година, като през 2016 година се навършиха и 10 години от учредяването му по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Първото издание на конкурса се провежда през Декември 2006 година с идеята всяка година да бъдат отличени най-добрите студенти и докторанти в българските висши училища.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

М. Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар