9 фирми в конкуренция за 8 общински имота на търг с тайно наддаване в Благоевград

11 април 2014 15:15   6332 прочита


9 фирми се конкурираха за 8 общински имота на търг с тайно наддаване, провел се на 9 април в община Благоевград. Нежилищните имоти се намират в две сгради на улиците „Тодор Александров”, „Трайчо Китанчев” и „Дружба”. Два от офисите останаха без наематели, след като имаше само по една кандидатстваща фирма, а изрично условие на закона е да има поне двама участници в наддаването.

С предложена цена от 150 лева на месец благоевградското дружество „Растер-Юг” бе класирано на първо място за наемател на два офиса на улица „Трайчо Китанчев” с обща площ 42,46 кв. метра. Друга местна фирма – „Агромелиорации-Струместа” също спечели едно от наддаванията. Тя бе класирана на първо място с предложена цена от 170 лева месечен наем за две преходни стаи в сградата на същата улица с обща площ 49 кв.метра. И двете компании бяха предложили цени с около 10% над първоначално обявените. ЕТ „Илонка Чучкова” и „Мити-ДД” ЕООД станаха наематели на офиси с предложени цени съответно 25 и 35,83 лева месечен наем за площи от 11 до 13 кв. метра. Наемател на павилион в двора на бившето I основно училище стана ”ЕТ „Ильо Милчев – Явор Милчов” с предложен наем от 125 лева на месец при първоначално заложен 114 лева месечно.

В търга участие взеха още „Димитър Димитров – Мити”, ЕТ „Димитър Палаханов, ЕТ „Игна – Любомир Игнатов” и „ТЕ-НИК” ООД, наддаващи за общински нежилищни имоти, разположени в сгради също на улиците „Трайчо Китанчев” и „Тодор Александров”. Със заповед на кмета д-р Атанас Камбитов за незаетите имоти ще се проведе повторен търг на 23 април.


Още за: имот   търг   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар