8-годишният Б. Джермански от Дупница, страдащ от аутизъм, седна в стола на министър Красен Кралев

10 ноември 2019 12:04   9755 прочита


8-годишният сладур Божидар Джермански от Дупница седна в стола на министъра на спорта Красен Кралев. Джермански беше специален гост на церемонията, на която Кралев награди с почетни плакети медалистите от Световното първенство по кикбокс в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт.

На церемонията присъства и треньорът от Дупница Кирил Чакъров и гордостта на града Добри Радев. Божидар Джермански от Дупница страда от аутизъм, но именно чрез спорт се опитва да преодолее тази диагноза. Вече 2 години той тренира кикбокс в Дупница.

„Запознах Божидар с част от своята работа и му подарих ръкавици, с които да практикува любимия си спорт. Малкият състезател ме покани на гала вечер по кикбокс в Дупница, която ще се проведе на 30 ноември и ми подари първите си ръкавици.“, сподели емоциите от срещата Красен Кралев, който връчи почетни плакети на националния селекционер Станислав Бахчеванов и на треньорите Камен Пенчев, Кирил Чакъров и Калин Мирчев.

На шампионата в Сараево (Босна и Херцеговина) националите ни спечелиха 4 медала – 2 сребърни и 2 бронзови. Световни вицешампиони в стил лоу кик станаха Доброслав Радев от Дупница (кат. до 71 кг) и Димитър Пенчев (кат. до 67кг).

В стил лайт контакт Василена Йорданова завоюва бронзовото отличие при 50-килограмовите, а Теодор Христов (кат. до 75 кг) добави още един бронз в стил К1. В Световното първенство взеха участие общо 754 състезатели от 58 държави, като в отделните дисциплини и категории участваха по над 20 кикбоксьори.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар