4 качества на вкусната пица

22 октомври 2019 11:35   1421 прочита


Когато става въпрос за пица, има някои определени характеристики, които отделят добрата от наистина фантастичната пица. Кои са някои от характеристики на автентичната пица?

1. Хрупкава коричка

Като общо правило автентичната коричка за пица трябва да е хрупкава отвън и практически да се стопи в устата ви малко след като сте я захапали. Италианските ресторанти обикновено постигат този баланс между хрупкавост и мекота, като пекат пиците си в пещи, изгарящи дърва. Автентичната кора за пица също трябва да има фин аромат на мая към нея.

2. Качествено сирене

Ще знаете, че ядете невероятна филия пица, когато сиренето се разтяга между всяка хапка. Сиренето върху автентична филия пица трябва да бъде идеално разтопено и жилаво, без да насищате коричката с излишната влага. сирене за пица също трябва да се задържа плътно към коричката, без изобщо да пада от нея.

3. Вкусен сос

Сосът за пица се състои от домати, подправени с чесън, босилек и сол, създаващи този чудесно здрав и завладяващ вкус. Сосът трябва да се разпределя равномерно върху филийката ви за пица, така че да се насладите на него и да му се насладите с всяка хапка. Ако на филията ви от пица има прекалено много сос, това може да затрупа останалите компоненти и да направи коричката мокра.

4. Внимателно разпределени топинги

Най-добрите филийки от автентична пица показват равномерно разпределение на гарнитурата. Ако поръчате пица с, да речем, пеперони, гъби и маслини, всяка парче от пицата трябва ясно да показва всичките три меса и зеленчуци. В същото време обаче гарнитурата на автентична пица трябва да се използва пестеливо, така че всички останалите елементи на пицата да се забелязват.

Следващият път, когато имате желание за автентична пица и други италиански изкушения, се насочете към Лозана pizza Plovdiv с цялото семейство или посетете уебсайта им, за да поръчате пица онлайн


Още за: въпрос   пица   коричка   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар