3503 недоволни пациенти смениха личния си лекар в Пиринско

15 юли 2009 00:02   5453 прочита
А. Каркелев
А. Каркелев


А. Каркелев

3503 здравноосигурени лица в Благоевградска област смениха личния си лекар през месец юни, съобщи за “Струма” директорът на Районната здравноосигурителна каса в Благоевград д-р Ангел Каркелев. Следващата възможност за смяна на джипито е през декемри. При пререгистрация на личния лекар пациентите задължително трябва да представят на новоизбрания лекар документ за актуален здравноосигурителен статус.
Според разпоредбите на новоизбрания общопрактикуващ лекар е длъжен да оказва медицинска помощ от датата, на която е осъществен изборът, като включването на новия пациент в листата му става от първо число на следващия месец, каза още д-р А. Каркелев.
Основните причини за смяна на личен лекар се отнасят до откриване на нови лекарски практики, промяна в местоживеенето на пациентите, лични предпочитания на здравноосигурените лица към общопрактикуващите лекари, нарушение на достъпа до специализирана медицинска помощ, качествено медицинско обслужване, отказ на домашни посещения, както и прекратяване на договор от страна на Здравната каса. В писмените си жалби и обаждания в РЗОК - Благоевград много често хората се оплакват, че не могат да намерят личните си лекари през нощта и почивните дни, уточни д-р Каркелев.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар