20 години затвор за футболиста М.Метушев, заклал приятеля си Дзъмбо в Гоце Делчев

21 януари 2021 17:10   7 коментара   22992 прочита


Метушев нанесъл 97 удара с нож на приятеля си ,пред очите на неговата майка

20 години затвор,при строг режим  за бившия  футболист Марио Метушев, който накълца с 97 удара с нож най-добрия си приятел Красимир Колджиев -Дзмбов Гоце Делчев. Това постанови състав на Окръжен съд -Благоевград преди минути,научи Struma.com Метушев, който извърщи убийството навръх Рамазан Байрям през юни 2018 г. ще трябва да плати и 550 000 лева на семейството на пострадалите ,чийто интереси брани в съда  адвокат Албина Анева.     

Припомняме, че   тогавашният треньор на Места (Хаджидимово) закла авера си , а после направи опит за самоубийство, но оцеля. Кървавата драма се разигра след обилно погълнато от двамата приятели количество алкохол. Слез запоя в местно заведение, отишли да си допият в дома на Дзъмбо.    

На разпита пред Темида майката на жертвата споделила, че Марио се обърнал към нея с думите: „Аз съм дяволът, и тебе ще те разпоря“. Усмихвал й се, а тя изпаднала в още по-голям ужас. „Той дойде у нас, честити ми Байрам, обядвахме, беше спокоен. След това ги оставих да си говорят в кухнята. Когато чух Краси да вика: „Мамо, помощ“, влязох и видях, че Марио е натиснал сина ми с краката на земята. Ръгаше го с нож! Извиках: „Марио, какво правиш“ и се опитах да му взема ножа от ръцете. 

Хукнах и не знаех какво правя, грабнах стол да го ударя. Марио се усмихваше. Така и не разбрах защо го е направил. Помня, че синът ми си криеше очите с ръката, а Марио го ръгаше в гърдите. Никога не съм очаквала да се случи това“, разказваше  пред съда през сълзи почернената майка. Другият й син, Росен, също не бил наясно защо се стигнало до зверството. 

Смята се, че футболистът избухнал, защото подозирал приятеля си в предателство. Обвинявал го, че през януари същата година загатнал на полицията, че двамата ще пътуват до Шумен, където трябвало да направят сделка със 100 кг. тютюн. Колджиев отказал и Метушев потеглил сам. По пътя бил спрян от патрулка и задържан. Образували му досъдебно производство, което приключило със споразумение – 5-годишен изпитателен срок и забрана да упражнява професии или дейност, свързани с търговия на акцизни стоки. Дали под въздействието на алкохол този спомен е оживял така и не стана ясно до днес. Присъдата подлежи на обжалване на по-горна инстанция  

  

7 коментара
21 Януари 2021 17:47 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ТОВА КОПЕЛЕ Е ОТ АБЛАНИЦА, НА ЮЛИ МЕТУШЕВ Е СИН.


21 Януари 2021 19:16 | Иоан
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И червен картон за Марио Метушев!


21 Януари 2021 19:40 | Джони
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И всичко си е. а п.. ката майчина.


21 Януари 2021 20:03 | Боре
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Цитирате един лайнар, който е футболна и политическа лека жена.


21 Януари 2021 20:38 | Naglia
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Малко са щоотооо рано или късно ще излезе ама от гроба няма излизяне


21 Януари 2021 20:57 | Наглост
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Малко са му!
На такива мястото им е вътре докато не изгният!


23 Януари 2021 05:17 | КУМЧО ВЪЛЧО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

коментарите, ни капка свян, що не ги триите медия мишоци?????
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар