2-годишно момченце от Благоевград в Пирогов, паднало по време на игра, жена заби нож в корема си след семеен скандал

21 април 2014 11:13   12824 прочита


1700 от цялата страна потърсиха помощ в столичния институт през почивните и празнични дни, сред тях 3-ма задавили се с месо

2-годишно момченце от Благоевград е настанено в институт Пирогов след като счупило крака си при игра в първия ден на празниците. До момента 1700 потърсиха помощ в „Пирогов” през почивните и празнични дни. От тях 212 са приети за лечение, съобщи д-р Кирил Христов – дежурен шеф-екип на спешния хирургичен кабинет.

Сред случаите над които са работили хирурзите се открояват 3-ма пациенти с чуждо тяло в хранопровода след като са се задавили с месо. Има и 59-годишен пациент, който е намушкан от бик в Суходол. Те се лекуват в хирургията на спешната болница.

През спешния детски травматологичен кабинет са преминали 120 деца. От тях 9 са приети, заради типични за сезона счупвания на крайниците.

През спешния токсикологичен кабинет са преминали 57 пациенти, предимно с характерни за сезона алергии. Случаите на алкохолна интоксикация са само 3 – 24-годишна жена с над 2 промила, 15-годишно момиче с 1,6 и 15-годишно момче с 1,7. Те вече са изписани.

Има само 1 случай на опит за самоубийство – млада жена се е самонамушкала в областта на корема след роднински скандал. За щастие не са засегнати органи.

П. Попов


Още за: Благоевград   Пирогов   дете   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар