19-годишният Ерик Кирилов извади кръста в Дупница

06 януари 2019 12:40   8995 прочита


19-годишният Ерик Кирилов извади кръста от водите на река Джерман в Дупница. Преди 2 години отново той бе късметлията, който хвана рапятието. За поредна година организатори на събитието бяха Община Дупница и "Патриоти Дупница", а събитието на Наков мост привлече над 2000 зрители.

За хората бяха осигурени безплатни кебапчета и стотици литри вино. Всички събрани средства от този ден ще отидат за деца от социално слаби семейства, обявиха организаторите, съобщи Zadupnitsa.com. Гайди и тъпан дадоха тон за кръшни хора, в които се включиха десетки. Ниските температури нито за миг не попречиха на настроението и емоциите.

По традиция, всички които се включиха в хвърлянето на кръста направиха своето шествие пеейки български възрожденски песни. Над 30 смелчаци участваха в ритуала и в народните хора в коритото на реката.

Отец Георги Паликарски благослови всички жители на общината за здраве, късмет и благополучие, след което хвърли кръста в ледените води на Джерман. "Макар да го хващам за втори път, тръпката е неописуема. Трябва да го преживее, за да разбере. Пожелавам си само да сме живи и здрави. Другото Господ ще го даде", бяха пожеланията на бившия възпитаник на "Акад.С.П.Корольов".

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар