15 години изпълнени с успех отпразнува Медицински център „Афродита“

20 януари 2023 12:52   4368 прочита


През декември Медицински център “Афродита”отпразнува своята 15-годишнина на гала вечеря в Гранд хотел и спа „Приморец“ в гр.Бургас. Имахме удоволствието да говорим с част от колектива , които бяха така любезни да ни отговорят на въпросите.

“Всичко започна в една скромна сграда в кв. „Кръстова вада“ в близост до центъра на град София, а през месец декември отпразнувахме нашата 15-та годишнина . Това, което започна като малък център в малката сграда, сега е утвърден пазарен лидер в сферата на регенеративната медицина“ – ни разказа Административният директор на клиниката – Вили Пеева – Пападопулу.

 „Eкипът бързо разви бизнеса и се оформи силна организация с 3 офиса в страната.През последните 15 години ние придобихме опит и задълбочено ноу-хау, за да гарантираме на нашите пациенти надеждни и ефективни решения“, добавя още тя. 

„Въпреки това беше доста трудно пътуване, за да стигнем до мястото, където сме сега. Все пак успяхме да изградим и поддържаме високи стандарти. Съумяхме да съберем силен екип ,с който заедно, независимо от трудностите, да предоставя най-високите стандарти и услуги по всяко време. Това се дължи на нашата голяма гъвкавост, изобретателност и силни иновационни умения, за да сме тук, където сме днес“, поясни още тя. „Нещо повече, създадохме безброй познанства, които доведоха до близки партньорства и дългогодишни приятелства. Така че наистина бих искала да използвам тази възможност да благодаря на всички мои колеги, нашите бизнес партньори и приятели, за тяхната ценна подкрепа и сътрудничество през последните 15 години, очакваме с нетърпение още много такива“, каза за финал Вили Пеева-Пападопулу.

Д-р Емил Филипов – Медицински директор на клиниката – и д-р Станулов – Управител на Ин витро сектора – с  еднакво нетърпение очакваха и те този празник. „Станах част от МЦ „Афродита“ през 2012г с големи стремежи да станем един от най-големите играчи в сферата на репродуктивната медицина“, ни разказа той. 

Медицински център „Афродита“ бързо се превърна в избор на българските семейства, които искат да съхранят стволови клетки. Дългогодишен техен партньор е Future health Biobank, световен лидер в съхранението на стволови клетки , считан за еквивалент на качество. Биобанката е великобританска и е наградена 5 поредни години за качество  от Кралицата на Великобритания –   Елизабет .

Медицински център „Афродита“ също така бързо овладя и пренаталната диагностика. Смята се, че клиниката извършва повече тестове в момента, отколкото  всички други генетични лаборатории, що се отнася до пренаталните тестове. Работотят съвместно с най-прецизните лаборатории от САЩ, Великобритания, Италия и Испания.   

 

„Целият екип, с който имам удоволствието да работя в Медицински център Афродита,  дори в трудни времена,  те непрекъснато успяват да маневрират умело, намирайки и създавайки нови възможности за развитие и подобрение на услугите, така че клиниката да се превърне сред най-големите в медицинската индустрия“, допълни д-р Станулов. 

 

„Гордеем се с нашите 15 години постижения, но не бихме могли да го направим без нашите пациенти и партньори. Благодарни сме на тях и за начините, по които направиха нашия растеж и успех възможни“, ни сподели Георги Дойчев – главен ембриолог на клиниката.

Откакто д-р Станулов стана част от екипа на МЦ Афродита, той допринесе клиниката да се превърне в лидер по успеваемост на инвитро процедури. Имахме удоволствието лично да го попитаме на какво се дължи този успех:  

“Oриентираната към пациента връзка е ключът към успеха на всяка здравна структура. Ние, в Медицински център Афродита, знаем колко е важно да разбираме и да отговаряме  на желанията и нуждите на нашите пациенти. По пътя ние решаваме сложните  проблеми, пред които сa изправени, и това води до тези резултати.” – сподели д-р Станулов.

Когато попитахме д-р Филипов за най-трудният момент през тези 15 години, той ни отговори: „ Най-голямо затруднение беше докато намерим лекар-специалист по инвитро.Смятам, че успешно се справихме с тази трудност, намирайки д-р Станулов.  Не са само качествата му като лекар, а и опитът, който е натрупал през годините, работейки в Австрия, Гърция и Англия. Мога искрено да заявя, че от самото начало, когато започнахме съвместна работа с чуждестранни екипи, никога не е имало по-прекрасен екип от сегашния.“ –  допълни той.

Kакво предстои от тук нататък?

„Сърцето на всяка стратегия в здравеопазването е ориентирана към хората. Ръководството на всяко ниво, от главния изпълнителен директор и надолу по веригата, трябва да бъде ангажирано с грижата към пациента. Клиниките, медицинските центрове и специалистите трябва да предоставят качествени грижи според техните нужди. Базирайки се на  тези принципи, ние ще продължим да се борим за нашата кауза – да включим гр.София в най-развитите градове в света в сферата на регенеративната  медицина до 2030г.“ , бяха финалните думи на Административният директор – Вили Пеева-Пападопулу.

Медицински център „Афродита“  е основан през 2007 г. от Вили Пеева и нейният съпруг – Продромос Пападопулос –  както и от чуждестранни инвеститори-гинеколози. Клиниката е лидер в сферата на съхранение на стволови клетки, пренатална диагностика, а последните години е на челни позиции по процент успеваемост по ин витро процедури. Работи с най-големите лаборатории в света от САЩ, Великобритания, Италия, Испания и Франция.


Още за: години   успех   Афродита   център   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар