14 вече са блоковете, които ще се санират в Дупница

17 август 2015 11:38   3903 прочита


14 са вече блоковете в Дупница, които със сигурност ще бъдат безплатно санирани по националната програма на правителството. Специално сформираното от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев звено продължава работа по документацията на другите жилищни блокове, които са по-назад в документацията.

"Изключително доволен съм от съгражданите ни, които са много активни и благодарение на това успяваме да сключим договори с банката, финансираща дейностите. Знаете, че това си е една надпревара в страната, а поне на този етап сме почти на 40 процента от допустимите сгради, което не е никак малко. Убеден съм и вярвам, че ще успеем ние като администрация и съгражданите ни да успеем да надхвърлим половината от допустимите.

В жк. "Развесена върба" например, където реализираме мащабен ремонт по проект "Зелена градска среда" и напълно обновихме квартала, сключихме договори и за трите големи блока с банката за финансиране. Този квартал ще бъде променен изцяло", коментира инж. Чимев. "До края на седмицата сключваме договорите с банката за блок 3 и 3А и 8 и 8А в жк. Бистрица и изпращаме към Областна управа документите на още 3 блока в най-големия жилищен комплекс - 91, 92 и 93", допълни той.

Договори досега са сключени за - в жк. Бистрица - бл. 1, бл 3, бл. 7, бл. 44, бл 45; жк. Развесена върба - бл. 1, бл. 2, бл. 3, ул. Тишина 1, ул. Отец Паисий 13

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар