100 филма от 35 държави в XIX Международен фестивал Банско Филм Фест от днес до 24

20 ноември 2019 14:08   2986 прочита


100 филма от 35 държави ще бъдат представени по време на XIX Международен фестивал на планинарското и екстремно кино Банско Филм Фест, който започна днес. До 24 ноември предстоят срещи с 10 звезди на приключенията, 10 изложби, демонстрации, детска програма и специални акценти. Входът, на мащабното събитие, е свободен.

Най-мащабният филмов фестивал за планини, outdoor активности и приключения в България, ще предложи на публиката едно уникално изживяване в неповторим формат - катерене, алпинизъм, ски, парапланеризъм, екстремно колоездене, каяк, гмуркане, сърф, култура на планинарските народи и др.

Събитието ще срещне публиката с най-добрите и актуални приключенски и екстремни личности в света и събира световния елит на outdoor активностите. Програмата на фестивала включва и 15 мотивационни презентации и workshop-ве от чуждестранни и български гости.

Президент на Международното Жури е екстремната режисьорка, алпинистка и пътешественичка Елиза Кубарска от Полша. Тя е носител на най-престижните филмови награди на европейски и световни фестивали, специалистка в заснемането на продукции в екстремни условия от Африка до Хималаите. Премиера за България ще бъде и филма й “Walking Under Water” за морските номади в Борнео.

Цвети Иванова


Още за: държави   филми   фестивал   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар