10 отбора участват в проект „Красива природа“ в гр. Петрич 

18 май 2021 10:17   1806 прочита


10 отбора участват в проект „Красива природа“ в гр. Петрич. Изпълнението на проекта включва пребоядисване на стената от бетон, която е до пътя, водещ към Младежки дом- Петрич. Идеята е на ЦЛРП Общински детски комплекс – Петрич, а в реализацията се включват ученици от осем училища, отбор на организаторите и на Младежи ГЕРБ.

Задачата пред всеки отбор е върху предварително разчертано място на стената да направи основа в цветовете на националното знаме и на точно определена площ по предварителни шаблони да бъде патрона на училището – I ОУ „Кочо Мавродиев“, III ОУ „Гоце Делчев“, IV ОУ „Христо Смирненски“, СУ „Антон Попов“, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Първомай, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Рупите, ПГ „Пейо Яворов“ и ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Патрон тази година на проекта „Красива природа“ е кметът на общината Димитър Бръчков, който днес се срещна и поздрави участниците в инициативата. 
„Горд съм от избора на композицията, върху която се работи – рисуване на патроните на училищата и националното знаме, горд съм, че отново намираме най-естественият повод да възпитаваме родолюбие. Знам, че ще се поздравим с добър резултат“, каза кметът Димитър Бръчков.

Община Петрич извърши необходимото, за да е възможно боядисването на стената със специална боя, устойчива на атмосферни влияния. Почистена от растителност и грундирана предварително беше цялата площ. През следващите дни до петък ще бъде създавана и временна организация на движение по пътя за Младежкия дом в часовете, когато учениците работят, за да се гарантира тяхната безопасност. 
 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар