След години чакане в махала „Акациите“ в село Хърсово ще има ток! Кметът Илко Стоянов постави символично начало на строителните дейности за нов трафопост 

20 септември 2023 07:04   10 коментара   13944 прочита


 
С изграждането на нов трафопост ще бъде решен проблем, стоящ десетки години пред жителите на махала „Акациите“ в село Хърсово. Кметът Илко Стоянов днес постави символично начало на строителните дейности на съоръжението, което ще позволи къщите на близо 40 семейства да бъдат електрифицирани. 
„Чакахме много, десетки години, имахме търпение, което на моменти се изчерпваше. Човекът, който застана плътно зад нас, този, който направи всичко възможно в домовете ни да е светло, е кметът на Благоевград Илко Стоянов“, заяви Иван Николов, кметски наместник на с. Хърсово. 
Той подчерта, че е начело на населеното място от 1995 г., време, в което непрекъснато е търсел помощ и подкрепа от Общината и останалите институции, но не я е получавал. 
И към момента хората в махала „Акациите“ живеят, използвайки генератори или соларни панели с малка мощност, която стига само за произвеждане на осветление. 
„Благодаря Ви за търпението! Винаги съм казвал, че един кмет трябва да работи за хората, за всеки отделен човек. За съжаление, често малките населени места се подценяват. Имам амбиция и воля да облагородим цялото населено място с изграждане на подходяща инфраструктура, видеонаблюдение и т. н. Поставил съм си за цел след няколко години тук да израсне киноцентър, който е планиран някога назад във времето и моментът вече настъпва“, каза кметът Илко Стоянов 

По отношение на трафопоста той поясни, че цялата необходима документация е подготвена, има подписан договор, направено е заплащане по него, има изготвен и одобрен проект, издадено разрешение за строеж, като в момента върви съгласувателна процедура с РИОСВ – Благоевград, а веднага след приключването й изграждането на трафопоста ще бъде факт. 
По време на среща с жителите на с. Хърсово Илко Стоянов поясни, че паралелно със съоръжението Община Благоевград прави постъпки и за изграждане на улично осветление в населеното място. 
От своя страна хората благодариха за проявената воля и загриженост от страна на кмета и подчертаха, че с предприетите действия се създават реални предпоставки за естествен и механичен прираст на населението в селото, което се намира само на няколко километра от областния център. 

В.Василев 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
10 коментара
20 Септември 2023 07:43 | отвратен
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Поредната първа копка! Още повече символична. Ще чакат символичен ток.


20 Септември 2023 09:17 | Майко мила
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Тоя с тази пошла предизборна кампания със символични копки става все по -смешен


20 Септември 2023 10:04 | Перо
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Пълен таш -ак


20 Септември 2023 10:19 | Българин
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Струма стига триете коментарите.
Илко брежански циганин стига си прави реклама няма да станеш кмет, няма кой да те избере.
До шефа на полицията: МАЗУРО ОТ ПОКРОВНИК КУПУВА ГЛАСОВЕ ЗА ИЛКО СТОЯНОВ


20 Септември 2023 11:14 | Петър
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Символични копки, тоя тръчи- кажи, символично ще изгради Холивуд, в Благоевград! Кафяв, некадърен мазен лизгар!... Не нужен си на никой.... посерко!


20 Септември 2023 12:09 | Петър
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

С тия първи копки и обекти, може и метро да отвориш до Брежани от Грамада през Железница, Ораново... кафяв мръсник!


20 Септември 2023 12:36 | копи
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

това е лъжа


20 Септември 2023 12:37 | 444
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

до колкото знам това трябваше да е вече факт


20 Септември 2023 14:41 | Блг
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Няма махала "Акациите". Има няколко незаконни сгради върху земеделска земя. Това не е населено място. Поредно незаконно изразходване на общински пари.


20 Септември 2023 20:24 | Кокорчо
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Двойния гараж сме за Байкушо!
Че ве сцепим!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар