Япония с ново чудо! Нов влак ще се движи 500 км/ч и... 10 см над линията! 

29 февруари 2020 07:19   3122 прочита


Новият влак ще се движи 500 км/ч и... 10 см над линията! 
 

 
Япония е дом на някои от най-бързите влакове в света. 

Страната обаче вече работи върху влак-куршум, който ще остави всички останали зад гърба си. 

Japan Railways Group (JR Group) - конгломерат от компании, които са натоварени с железопътните операции от правителството на Япония, разработва ултра бърз влак, който ще пренася пътниците от Токио до Осака за 67 минути. 

Пътуването на практика ще бъде съкратено наполовина, тъй като текущото средно време за придвижване между двата града е около два часа и половина, според Matador Network. 

За целта се работи върху влак-куршум, който ще се движи по релси, докато не набере достатъчно скорост, за да се издигне над тях. 

На практика той ще "левитира" на 10 см над релсите почти през цялото пътуване. По този начин ще достига скорост от около 500 километра в час. 

Япония е добре позната със своите супер бързи влакове-куршуми. Един от първите е Shinkansen, който дебютира на Олимпиадата в Токио през 1964 г. и може да достигне скорост до 320 км в час. 

Влакът Shinkansen все още работи, след над 50 години служба. Подобни влакове-куршуми сега се използват по целия свят, за да помогнат на хората да стигнат от точка А до точка Б възможно най-бързо. 

Япония разполага с редица други високоскоростни влакове и вероятно ще развива и други в бъдеще. Пред невероятно бързия „левитиращ” влак обаче все още има години работа, преди да се превърне в реалност, пише profit. bg. 

Според Matador Network разходите по проекта са около 50. 5 милиарда долара, като той не се очаква да бъде завършена преди 2037 г. 

Първо трябва да се изгради инфраструктура, включително подземни тунели, през които влакът да се движи. 86 процента от релсите ще бъдат под земята, за да се избегнат райони, в които имат висок риск от земетресения. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар