Яде плъхове и маймуни в джунглата 41 години: Цял живот е виждал само един човек и не е знаел, че съществуват жени, а краят му е трагичен 

21 юни 2024 07:38   4025 прочита


 
 
Хо Ван Ланг е живял щастлив живот в продължение на 41 години далеч от цивилизацията във виетнамската джунгла, преди да бъде намерен от спасителни мисии. Въпреки че изглежда като добър филмов сценарий за мнозина, Ho Wan има невероятна история зад себе си. 

Той е спасен преди 11 години от джунглата, където не е имал контакт с други хора, камо ли със съвременната цивилизация. 

Как се озова в джунглата? 

Баща му, ветеранът от войната Хо Ван Тан, лети там през 1972 г., когато американските войски бомбардират селото му и убиват цялото му семейство. 

Тъй като бил изолиран от реалния свят, той през цялото време вярвал, че войната продължава и се опитвал да упорства в намерението си да защити семейството си. 

С развитието на заобикалящата природа и хората все повече посещавали джунглата, семейството на Хо Уа Тан се оттегляло все по-далеч, търсейки храна, ловувайки и живеейки в импровизирани къщи на дървета. 

Далеч от цивилизацията или не? 

Присъствието им обаче не остана незабелязано, а легендите за начина им на живот станаха още по-шумни. Те живееха далеч от света, Ланг дори не знаеше, че съществуват жени, защото баща му не му го обясни. 

Преди около двадесет години Хо Ван Три, един от другите синове на Тан, който все пак оцеля след американските бомби, проявява интерес към тях двамата – въпреки че Тан и до днес не вярва в това. 

Когато най-накрая намерил баща си и брат си, той започнал да ги посещава редовно, да им носи подправки и да ги убеждава, че трябва да се върнат в селото, а когато здравето на Тан се влошило, организирал тяхното „спасяване“. 

„Изглеждаше щастлив, че се върна. “ Без колебание той се съгласи да отиде с мен, брат му и преводача в сърцето на джунглата. Имах съвсем различни очаквания от разговора с него, така че дори не осъзнах, че всъщност срещнах един от най-милите хора, които някога съм срещал“, каза пред репортери Алваро Сересо, директор на известна туристическа агенция. 

Какъв беше животът им? 

Той се съгласи да живее този живот в продължение на 5 дни, за да научи повече за живота в джунглата. 

Според него Ланг е като дете: за него няма друго понятие за време освен ден и нощ; той не знае за никакъв източник на енергия освен слънцето и огъня, а за външния свят знае само за неща, за които баща му му е казал, като самолети. 

Тан съзнателно ограничи информацията, която предаде на сина си: вярвайки, че войната все още бушува навън, той искаше синът му да се страхува от хората, така че щеше да бъде възможно най-предпазлив. Когато Алваро попитал колко хора е виждал през живота си, Ланг отговорил "пет" и че винаги е бягал от тях, "защото биха го наранили". 

След завръщането си в цивилизацията карането на кола прави най-силно впечатление на Ланг. 


На път за болницата, където беше прегледан, той подкара кола, което беше абсолютна сензация за него. 

Той също беше удивен от приятелското отношение на домашните животни, като се има предвид, че в джунглата те винаги бягаха от него. 

Живот в цивилизацията 
Единственият здравословен проблем, който са имали баща и син, е този, който ги е сполетял след завръщането им при хората. При контакт с бактерии и вируси, към които имунната им система не е свикнала, те веднага се разболяват. 

Ланг, който живееше с баща си на плодове, зеленчуци, мед, маймунско месо, жаби, прилепи, птици и риби, трябваше да се адаптира към новия начин на живот. 

Те обаче нямаха проблем да покажат на екипажа как се лови и подготвя плъх. За подобни начинания баща и син използваха капани от алуминий от хеликоптер, който се разби в джунглата по време на войната. 

Цивилизацията струва живота 

За съжаление, през ноември 2021 г. „Тарзан“ почина от рак на черния дроб само на 52 години, след като се сблъска с „фаталните последици“ на съвременния живот, като започна да яде преработени храни и понякога да пие алкохол. 

Неговият приятел Алваро, който също засне документален филм за Ланг, каза: 

„Той беше най-очарователният човек, когото съм срещал. Исках да науча нещо ново за оцеляването в джунглата, така че Ланг ме заведе до хижата, в която е живял от 40 години. Докато оцелявахме в джунглата, всичко, което ми отнемаше часове, той можеше да направи за секунди. "Той беше малко дете с умения на супермен. " 

 

 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар