Всяват ужас: Загадъчните дупки на смъртта

03 април 2020 12:12   4099 прочита


Местните шамани постоянно правят там сеанси, на които се стичат немощни хора от Уганда, очаквайки там своето чудо и изцеление

Загадъчните дупки на смъртта. Или както ги наричат още - дупките на Валумба. Намират се в Уганда на хълма Танда. Над 200 странни и много внимателно направени отвори с дълбочина от три до 70 метра. И до днес не е ясно кой и защо ги е направил. Според местните легенди богът на небето Гулу се разгневил над бога на смъртта Валумба и го пратил на демята. Но дори и това му се сторило недостатъчно.

Затова изпратил след Валумба своя брат Каикузи, за да го унищожи. Но все пак Валумба усетил какво се случва и изкопал дупка в земята, скрил се там, после пак изкочил и така няколко пъти, докато на Каикузи не му омръзнало. Накрая смъртта така и си останала на земята, сред хората. А на хълма се появили тези загадъчни дупки. Има и друга теория. Уфолозите смятат, че те се дължат на приземяването на извънземни и изпитването на тайно тяхно оръжие. Феномените на природата: Защо не падат тези висящи камъни? Учените, обаче, смятат, че дупките са следи от добива на полезни изкопаеми.

Местните жители и до ден днешен вярват на легендата и смятат, че в дупките, направени от бога на смъртта са се заселили духовете на други богове. Мистерията с гигантското лице, скрито на далечен канадски остров Затова и там са издигнати многобройни светилища. Местните шамани постоянно правят там сеанси, на които се стичат немощни хора от Уганда, очаквайки там своето чудо и изцеление. Някои казват, че много туристи, попаднали там, изпитват безпричинен страх и ужас, получавайки панически атаки.

blitz.bg


Още за: дупки   смърт   загадка   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар