Ќовините на югозападна Ѕългари€
“рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина
   –егистрац舫абравена парола

¬сички се страхуват от не€, но никой не знае как да € предотврати... »знев€рата!


7 февруари 2019 10:04   10969 прочитаѕсихолози от ”ниверситета на ‘лорида са подходили научно към неверността и са обобщили изследвани€та си - вижте ги!


«ад пон€тието „изнев€ра“ сто€т десетки митове, като н€кои от т€х са опасни за любовните ни връзки. Ќапример мнението, че всички поголовно изневер€ват (а значи „и аз мога“), или пък разпространеното в€рване, че кратките забежки укрепват брака. Ќо какво знаем всъщност за изнев€рата?

¬сички се страхуват от не€, много от нас са се сблъсквали с не€ и никой не знае как да € предотврати. ѕсихолозите от ”ниверситета на ‘лорида - ‘ранк ‘инч и –ос ћей, са подходили научно към неверността и са обобщили изследвани€та си по тази тема. ”становили са, че:

1. ѕървата година също е рискова

ѕо време на първата година от брака 2-4% от женените си намират любовници. ¬ продължение на цели€ съвместен брачен живот съпрузите си изневер€ват в 20-25 % от двойките.

2. —лужебен романс

85% от изневерите стават с колеги или на работното м€сто.

3. Ћ€тото е по-особено

—ъщо като сексуалното поведение, изневерите се вли€€т от сезоните. ¬ частност те се случват най-често през л€тото, защото тогава хората повече пътуват, а почивката далеч от партньора им дава възможност да се отдадат на тайни романси. „ аквото е станало на курорта, си остава там“, е разпространено оправдание.

4. ѕрез последните години зачестиха катастрофално

ѕрез периода от 1991 до 2006 г. изневерите са зачестили катастрофално, особено сред мъжете на възраст над 65 години. ѕсихолозите об€сн€ват това с по€вата на пазара на медикаменти за лечение на еректилна дисфункци€.

5. ∆енските изневери по-често вод€т до развод

∆ените са започнали да изневер€ват много по-често, отколкото преди 10-20 години. ¬ъв възрастовата категори€ под 45 години днес процентът на изневерите е приблизително еднакъв и при двата пола. ∆ените обикновено са емоционално привързани към любовника, което води до развод по-често от еднократните забежки при женените мъже.

6.  рушата не пада по-далече от дървото

ƒецата, израснали в семейства, в които родителите са изневер€вали, на зр€ла възраст два пъти по-често си намират любовници.

7. “рудова заетост

»зневери по-често се случват в двойки, в които едини€т партньор работи, а други€т не.

»ма и още един факт – професорът по психологи€ от ”ниверситет Ѕраун, автор на книгата „“айните на щастливи€ съпруг“ - —кот ’алцман, е сигурен, че повечето изневер€ващи изпитват чувство за вина и дълбоко в душата си мечта€т да бъдат разкрити. „’ората могат да се стрем€т подсъзнателно към това партньорът да ги „хване“, пише woman.bg. —леди от червило по €ката, отворени имейли на семейни€ компютър – уликите се намират лесно“, казва ’алцман. „„есто това е зов за помощ. ћного от изневер€ващите искат н€кой да разкрие неверността им, за да могат да спрат, но не зна€т как да го направ€т.“trafficnews.bg

ќще за: психолози  изследвани€  брак ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.