Внимание, шофьори! Веднага звънете в полицията, ако видите пластмасова бутилка между гумата и калника на колата

20 ноември 2018 09:46   4298 прочита


Крадците са измислили нов начин за кражба. Ако забележите празна пластмасова бутилка между гумата на автомобила и калника, бъдете много внимателни.

В какво се състои фокусът? Престъпниците предварително си избират автомобил и слагат до гумата му обикновена празна пластмасова бутилка. Важният момент: тя се закрепя именно от страната на пътниците.

Какво се случва после? Нищо неподозиращия за това шофьор се качва в колата си, отваря вратата и сяда зад волана. Когато гумите започнат да се въртят се разнася оглушително тропане – именно от пластмасовата бутилка.

Гръмкият и странен звук, наподобяващ лек взрив, плаши шофьорът. Така че той бавно излиза от колата и се разхожда около нея, за да види какво се е случило.

Съгласете се, че малцина в подобна екстремна ситуация ще затворят вратата и ще извадят ключа. Точно затова, докато шофьорът се намира около вратите на пътниците, за престъпника остава само бързо да стигне до мястото на шофьора и да запали колата.

Както виждате, нищо сложно. Затова се старайте винаги да огледате автомобила от всички страни, а напускайки салона, да изключите двигателя и да извадите ключа от контакта. Безопасността преди всичко!

Източник: avto.blitz.bg


Още за: крадци   бутилка   калник   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар