Внимание, мъже! Испанка осъди бившия си съпруг за хиляди евро за домакинска поддръжка 

12 март 2023 07:56   4764 прочита


 
 

В Испания жена успя да получи обезщетение от бившия си съпруг в съда за годините, през които е поддържала дома и се е грижила за децата си. 

Съдът уважи молбата й и сега Ивана Морал ще получи 34 980 евро обезщетение за почти 25 години брак със съпруга си. 


Адвокатът на жената каза, че съдебното решение е справедливо, тъй като в къщата има много работа и тези години на клиентката му трябва да бъдат компенсирани по някакъв начин. 

„Мярката, основана на член 1438 от Гражданския кодекс, определя: „Съпрузите ще допринасят за поддържането на тежестта на брака. При липса на споразумение те ще го направят пропорционално на своите икономически ресурси. Домакинската работа ще бъде изчислена като принос към разходите и ще даде право на получаване на компенсация, която съдията ще посочи, при липса на споразумение, за премахване на режима на разделяне“, обясни адвокат Росио Сио, съобщава EL HERALDO. 

Стана известно също, че заповедта за развода на двойката е издадена от Шести състав на провинциалния съд на град Понтеведра. Мъжът не обжалва тази мярка и по тази причина Иванна Морал стана първият гражданин, получил такова обезщетение. 

Между другото, за да разреши въпроса за размера на обезщетението, съдът определи разходите, които бившите партньори биха направили при наемане на лице, което се занимава с домакинство. 

Превод: GlasNews 
 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар