Внезапно на 30 години почина крипто милиардер 

29 ноември 2022 07:32   3133 прочита


 
 

Светът на финансите беше разтърсен от внезапната и неочаквана смърт на млад основател на крипто компания. 

Едва на 30-години почина Tiantian Kullander, съоснователят на базираната в Хонконг компания за цифрови активи Amber Group. Той почина в съня си на 23 ноември, като новината беше потвърдена на уебсайта на компанията, предаде Ню Йорк пост. 


Куландер, известен на галено като „ТТ“, стартира Amber през 2017 г. с група финансисти, включително бивши служители на Goldman Sachs Group и Morgan Stanley. 

Преди това той работи като търговец и в двата финансови гиганта и през 2019 г. спечели желано място в списъка на Forbes 30 Under 30, който отличава най-талантливите нови предприемачи и лидери. 

По-рано тази година стартъпът достигна зашеметяващата оценка от 3 милиарда долара. 

Той вложи сърцето и душата си в компанията във всеки етап от нейния растеж. Той даде пример със своя интелект, щедрост, смирение, усърдие и креативност“, се казва в изявлението на компанията. 

„TT беше уважаван лидер и широко признат като пионер в индустрията. Неговата дълбочина на познания, желанието му да си сътрудничи и желанието му винаги да помага на другите бяха от полза за безброй стартиращи фирми и индивиди. 

„Неговите прозрения и креативност вдъхновиха много проекти, хора и общности. “ 

В изявлението се добавя, че освен съосноваването на Amber и „изграждането му в многомилиарден финтех еднорог“, TT също е бил в борда на Fnatic – една от най-успешните организации за електронни спортове в света – и е основал KeeperDAO – първата на застраховател на ликвидност на веригата. 

„Загубихме страхотен партньор и истински приятел в TT и думите не могат да изразят нашата скръб в момента“, продължава изявлението. 

„Наследството на TT ще продължи да живее и ние ще работим още по-усърдно, за да превърнем Amber в лидер, определящ категорията в нашата индустрия, тъй като това беше амбицията и мечтата на TT. 

„ТТ беше отдаден съпруг, любящ баща и яростен приятел. Неговата смърт е трагедия и нашите мисли и молитви са със семейството му. ” 


Финансовият сектор се събра, за да отдаде почит на Куландер, като много вътрешни хора се обърнаха към социалните медии, за да изразят своя шок и тъга от смъртта му. 

Куландер е семеен с един син 
 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар