Влюбена българка помогна на "военен" от Ирак, загуби хиляди 

08 май 2020 08:01   1 коментар   4071 прочита


 
Българка пратила хиляди евро на измамник, в когото се влюбила в чат в социалните мрежи, и който се представял за канадски военен на служба в Ирак. 

Измамата беше разкрита от Финансовата гвардия на град Асколи Пичено, област Марке, съобщиха италианските медии. Според властите те стигнали до измамниците, анализирайки финансовия приток към някои банкови сметки. Те й били сигнализирани от банкови институти заради съмнителни операции, свързани с вероятно пране на пари. Именно при това разследване, насочено към вероятно финансиране не тероризма и насочване на капитали към и от чужбина, финансовата гвардия на Асколи Пичено стигнала до следите на международна измама. 

Искане за разследване от италианските власти било изпратено от страна на окръжна прокуратура в България, след оплакване на нейна гражданка. Така италианските власти стигнали до следите на прехвърлени общо 54 300 евро към двама имигранти на 32 и 40 г. от страни извън ЕС, живеещи в област Марке. Единият бил жител на Асколи Пичено, другият – на Алба Адриатика. 

С помощта на социалните мрежи двамата вкарали в действие измама с „любовен” характер. Маневрирайки ловко българската си „клиентка” с психологически похвати, двамата спечелили доверието й, и разбрали, че разполага с пари. Така дошли и обещанията за среща с идеалния партньор на българката. Единият от измамниците, който спечелил сърцето на българката, се представил като канадски военен на мирна мисия в Ирак, с чин генерал-майор. 

За да се освободи от службата си, с цел да достигне до любимата си, той трябвало да плати серия от неща, за които поискал заем от българката. Първият транш от 2500 евро бил необходим за военния от Канада, който приел да смени на мястото му в Ирак „генерал-майора”. С тези пари заместникът трябвало да достигне от Канада до Ирак. Второто искане за пари, на което българката откликнала щедро, било за 15 000 евро. Те били необходими за оттеглянето от служба в мисията в Ирак на „генерал-майора”. След това българката получила и снимка на самолетен билет с посочен ден и час на срещата на двамата влюбени на българско летище. Когато се озовала на него обаче, тя разбрала горчивата истина – че няма нито подобен полет, нито подобен мъж, пише "24 часа". 

Двамата имигранти в Италия действали с тези подходи и спрямо други жени в Швейцария, България и Испания, които също се „влюбили” в тях и получили обещания за бъдещо съжителство. Така двамата имигрант получавали по банков път парите, които изтегляли веднага. 
 

1 коментар
08 Май 2020 12:49 | O����
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Докато има ОВЦИ ще има и кой да ги стриже
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар