Важно! От "Пирогов" пуснаха сайт, в който да проверите дали сте заразени с COVID-19 

02 април 2020 07:37   3455 прочита


  
 От УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ пуснаха специален сайт, в който всеки може да се тества като провери симптомите си и да разбере дали е потенциално застрашен от коронавриус. 

„Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шишманов от „Пирогов“ състояха специална информационна платформа за COVID-19. Тя е насочена както към медици, така и към немедицински лица, които бързо и безплатно могат да проверят симптомите за коронавирус на пациент или на себе си“, казват от лечебното заведение. 

Сайтът е www. covid. bg и вече е достъпен. 

Той дава възможност всеки човек (медик или не) да може през компютър или телефон да направи тест, който да ориентира дали има нещо тревожно в състоянието. Тестът е базиран на най-надеждните световни протоколи, създадени от медици в най-засегнатите от COVID-19 страни. 

Това е първото по рода си подобно приложение в България. Негови автори са проф. Мария Миланова, дмн - ръководител на Клиниката по кардиология и д-р Иван-Асен Шишманов, който специализира 3-та година кардиология в спешната университетска болница „Пирогов“. Глас.бг
 


Още за: Пирогов   сайт   сами   проверка   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар