В Рим въведоха "Закон за тоалетните" - не места ще се плаща повече от 10 евро

19 октомври 2019 10:48   4340 прочита


В Рим беше приет закон, който задължава всички туристи да плащат за посещение на тоалетни в ресторанти и кафенета. Това се отнася за всички "гости" от улицата, които не са клиенти. За това пише Il Giornale.

Лоши новини за туристите, които се стичат от цял свят към Рим и околностите му. Няколко дни по-късно в италианския регион Лацио, чийто столица е Рим, ще влезе в сила т. Нар. Закон за тоалетните.

Според него, за да си „измиете ръцете“ в кафе, пицария, ресторант или бар, сега трябва да платите. В този случай собственикът на заведението ще определи сумата за входа. Задължително условие ще бъде наличието на табела с информация за разходите за посещение на тоалетната. Изключение ще има за хора с увреждания, непълнолетни и бременни жени. Преди това в Рим е действал закон, според който собствениците на заведения не могат да откажат на минувач да използва тоалетната. Не беше уточнено обаче дали трябва да се вземе такса за това.

Експертите отбелязват, че иновацията може да се превърне в "златна жила" за собствениците на помещения в центъра на града и да им носи десетки милиони евро годишно. Те вече казват, че за повечето места на най-добрите локации няма да е проблем да се вдигне ценовата марка до 10 евро на посещение или дори повече.

В същото време в Лацио беше приет друг спорен закон относно малките магазини. Местните власти решиха да създадат така наречените „червени зони“ в туристическите зони. Такива места трябва да бъдат напълно освободени от търговски сергии. Оказва се, че всяка улична търговия в тези райони ще бъде забранена. /pochivka.blitz.bg


Още за: Рим   закон   тоалетни   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар