В Италия съдят лекарка, нарекла хомосексуализма болест!

18 юли 2018 12:14   3623 прочита


В Италия започна съдебен процес срещу 64-годишна лекарка, която нарече хомосексуализма болест. В социалните мрежи Силвана де Мари, непрестанно обиждала хората с различна сексуална ориентация и така се стигнало до делото. Обвиненията към нея са за обида, а в нейна защита се обявиха много известни личности, сред които и политици, които дори подписаха апел, в който се казва, че "на процес е изправена свободата на мисълта, науката и религията, гарантирани от републиканската Конституция на Италия".

Всичко започна, когато в популярно радиопредаване, тя сподели: "Аз имам три специалности – психотерапия, медицина и хирургия. От 40 г. лекувам хомосексуални хора", каза Де Мари. На 7 декември 2017 г. съдията отказа да архивира делото, както беше поискал прокурорът след месеци на разследване, пише "24 часа".

Според обвинението не може да се идентифицира субектът, към когото са отправени обидите. На 21 март срещу Де Мари ще започне и втори процес в Торино, този път заради изказвания на лекарката за римския клуб "Марио Миели", който от 30 г. се бори за преодоляване на клишетата за транс и хомосексуалните хора, пише actualno.com


Още за: Италия   лекарка   болест   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар