В Италия намериха телата на 26 изнасилени тийнейджърки

07 ноември 2017 13:55   3854 прочита


Италианската полиция води разследване

Италианската прокуратура разследва смъртта на 26 нигерийски момичета, чиито тела бяха намерени до италианското крайбрежие.

Италианските сили за сигурност подозират, че младите жени са били изнасилени и убити при опит да преминат през Средиземно море. Петима мигранти са разпитани в град Салерно, намиращ се на западното крайбрежие на страната.

Повечето от намерените мъртви нигерийки са на възраст между 14 и 18 години. Испанският военен кораб „Кантабрия“, патрулиращ в региона, е открил лодката на бежанците и е докарал и живите, и мъртвите на брега.

Общо 375 души са оцелели при преминаването на Средиземно море от северната част на Африка. Повечето от тях са от Нигерия, Сенегал, Судан и Гана. Сред тях има 90 жени – осем от които бременни – както и 52 деца.

Трафикантите са взели близо $6000 от всеки един мигрант, за да го отведат до Италия. Страната е една от най-засегнатите от бежанската криза. Много от бежанците са се оплакали от насилие, включително сексуално такова, от страна на трафикантите./Fakti.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар