Ужасяваща находка! Заради секта: Откриха мъртви жена и петте й деца! 

18 януари 2020 12:56   4053 прочита


 
 Ужасяващa находка шокира Панама. Откриха шест трупа, пет от които на деца. Бременна жена и петте ѝ дечица са намерени мъртви в масов гроб. В района властва религиозна секта, съобщава Би Би Си. 

Разследващите смятат, че религиозна секта извършва екзорсизъм над жертвите в региона Нагбе-Бугле в северозападната част на Панама. Други 15 са освободени от предполагаемо пленничество. Десет души са арестувани по подозрение за убийство.Прокурорите обявиха, че разследват случая. 

Районът, в който са намерени телата, е на около 250 км от град Панама и контролира от религиозна секта, наречена "Нова светлина на Бог". "Те извършвали ритуал. В този ритуал е имало хора, които са държани против волята им и са малтретирани. Всички тези обреди са насочени към убийството, ако не са се разкаяли за греховете си", коментира прокурор Рафаел Балойес. 

Очаква се заподозрените, сред които е и непълнолетен, да се явят в съда в петък или събота. Източник, близък до разследването, коментира пред АФП, че един от арестуваните е бащата на бременната жена, намерена в гроба. 

Екзорсизмът е религиозен или духовен ритуал, осъществяван с цел уж излекуване на хора, обладани от демони. Екзорсизмът, който на гръцки означава "клетва", все още се практикува широко, най-често в християнски и ислямски среди, пише novini. bg. 

През 2018 г. около 250 свещеници от 50 държави посещават годишния курс по екзорсизъм на Ватикана поради нарастващото търсене сред някои от световните католически общности. В католическата църква екзорсизмът се извършва от обучени свещеници, които рецитират молитви и откъси от Библията, предназначени да гонят демони 


Още за: секта   жена   мъртви   деца   панама   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар