Ужас! Майки проституират заради обедняване по време на Ковид 19

20 май 2020 06:31   5768 прочита


Заради загубата на работа и обедняването на населението, предизвикани от икономическите последици от кризата с коронавирус, все повече и повече жени са започнали да предлагат платени интимни услуги. „Партньорите на новите проститутки не само си затварят очите за действията на своите съпруги и приятелки, но и много често мъжете насърчават жените да излязат на улицата“, това е посочила представителка на черногорска неправителствена организация. Лиляна Райчевич е разказала за случай от западния град Никшич.

„Майка на четири деца е била принуждавана да продава тялото си от своя съпруг-алкохолик за пет евро“, е допълнила тя. От организацията са посочили, че освен увеличаването на броя на проституиращите жени през последните два месеца са били регистрирани още две тенденции. „Възрастовата граница е паднала. Имаме случай с 9-годишно дете. Сутеньорите са започнали да набират „кадри“ и от лагерите за имигранти“, е казала още Райчевич.

Тя е допълнила, че вътрешното министерство е получавало множество сигнали, но полицаите са реагирали на малко от тях. „Единственото, което се е променило, е работното време. Заради забраната за излизането през тъмната част на денонощието през последните два месеца проститутките започнаха да търсят клиенти денем“, посочи още Райчевич.

Черна гора е вдигнала ограничителните мерки на 13 май. От вчера са отворили заведенията за обществено хранене и са били разрешени вътрешните пътувания с наземен транспорт. Поводът за решението на правителството на балканската държава е бил, че от 6 до 13 май в страната не е бил регистриран нито един нов случай на коронавируса. Към този момент носителите на инфекцията в страната са били 324-ма. Болестта е отнела живота на деветима души. 

Прочети повече в Blitz. bg:

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар